| De Palestijnse vluchteling Omar Abou Karem begon op 31 december aan zijn hongerstaking.

Palestijnse banneling beëindigt na twee maanden zijn hongerstaking

© Belga
27/02/2024

Omar Karem, een Palestijnse journalist die een jaar geleden in België is aangekomen, heeft na twee maanden een einde gemaakt aan zijn hongerstaking. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd.

De 41-jarige Karem was op 31 december in hongerstaking gegaan "om de genocide in Gaza aan te klagen". Sindsdien nam hij enkel nog water en zout tot zich.

Op die manier wilde Karem, die zijn actie in een lokaal van de Brusselse universiteit ULB voerde, de Belgische staat oproepen om zijn verantwoordelijkheid te nemen en de Palestijnse burgers in de Gazastrook te beschermen.

Na zestig dagen komt er dus een einde aan de actie. Tijdens een slotplechtigheid dringt Karem wel nog altijd aan op "een onmiddellijk en definitief staakt-het-vuren" in de Gazastrook."

Karem ondernam zijn actie samen met nog tientallen andere hongerstakers uit onder meer Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de Verenigde Staten en Canada. Naast een staakt-het-vuren, vragen de hongerstakers om de militaire hulp aan Israël stop te zetten en om economische en juridische sancties in te stellen tegen het land.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni