Séverine de Laveleye via Facebook 

PS en Ecolo dienen klacht in na ‘racistisch’ vandalisme

© BRUZZ
08/05/2024

In Vorst ondervinden verschillende partijen hinder van vandalen die de verkiezingsaffiches van hun kandidaten met een migratieachtergrond vernielen. De PS en Ecolo hebben een klacht ingediend, schrijft La DH en dat wordt bevestigd aan BRUZZ.

“Totale verontwaardiging”, kopte de PS-afdeling in Vorst dinsdag op haar Facebookpagina. “Vanmorgen zijn de verkiezingsaffiches van onze ‘diverse kandidaten’ vernield. Racisme hoort niet thuis in onze samenleving, we bestrijden het met alle kracht!”

Op de bijgevoegde foto is te zien hoe onder meer de affiches van Ahmed Laaouej (PS-lijsttrekker van het gewest), Ahmed Ouartassi (PS-schepen van Vorst) en Nawal Ben Hamou (Brussels staatssecretaris voor de PS) mikpunt waren van vandalen.

a0b6c86b-severinedelavaleye2.jpg

Séverine de Laveleye via Facebook 


 

Maar de PS is niet de enige partij die last heeft van de het fenomeen. Maandag al schreef de burgemeester van Vorst Mariam El Hamidine (Ecolo) op sociale media dat het haar geen toeval leek dat net de affiches van haarzelf en die van federaal minister Zakia Khattabi (Ecolo) werden uitgekozen. “Misschien stonden onze namen hen niet aan?”

“De affiches van kandidaten met een buitenlandse naam zijn ogenschijnlijk een doelwit geworden”, voegt kandidaat-burgemeester voor Ecolo-Groen Séverine de Laveleye nog toe. “Racisme is een misdaad en dit is een schande voor onze gemeenschap."

Stéphane Peycker, huidig afdelingsvoorzitter van Les Engagés in Vorst – bij wie eveneens affiches werden vernield –, zegt te hopen dat de gemeente dit probleem snel kan oplossen.

De PS en Ecolo hebben afzonderlijk een klacht ingediend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Brussel kiest: Brussels parlement , Samenleving , verkiezingsaffiches , vandalisme , Séverine de laveleye , Mariam El Hamidine , Ahmed Laaouej , Nawal Ben Hamou

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni