Dieter Nijs

| Festiviteiten in het Jubelpark naar aanleiding van de Nationale Feestdag op 21 juli.

Raad van State schort aanbesteding festiviteiten 21 juli op

© Belga
29/04/2024

De Raad van State heeft de openbare aanbestedingsprocedure om een organisator voor de feestelijkheden op 21 juli in het Jubelpark te vinden, opgeschort. Dat meldt de RTBF zondagavond. De hele procedure moet nu opnieuw worden gestart, op minder dan drie maanden voor het evenement.

Het bedrijf Shadow to Live heeft net als vorig jaar een zaak aangespannen bij de Raad van State omdat het niet mag meedingen voor de organisatie van de festiviteiten. Het bedrijf vecht twee van de selectiecriteria voor de overheidsopdracht aan; ten eerste dat enkel bedrijven die een omzet van meer dan 2 miljoen euro draaien mogen meedingen. En ten tweede dat die bedrijven al eerder een soortgelijk evenement moeten hebben georganiseerd.

In het arrest van 26 april oordeelt de Raad van State dat het criterium over de omzet niet voldoende gerechtvaardigd is. De overheidsopdracht is opgeschort en de procedure moet worden overgedaan. De kanselarij van de eerste minister zegt de opties te onderzoeken en de risico's te analyseren. Het bedrijf dat in een nieuwe aanbesteding wordt geselecteerd, zal pas eind juni of begin juli bekend zijn. Dan blijft er nog maar weinig tijd over voor de organisatie van de feestelijkheden in het Jubelpark.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni