Rector Jan Danckaert: ‘Wil middelen VUB besteden aan heropbouw van Palestina’

TP
© BRUZZ
13/06/2024

Een maand lang al bezetten studenten de VUB-gebouwen. Ze zijn niet van plan om te stoppen. Rector Jan Danckaert bekijkt nu hoe de VUB mee kan helpen aan de heropbouw van Palestina.

"Ik wil mijn aandacht, energie én de middelen van de VUB besteden aan wat we kunnen doen voor de heropbouw van Palestina", vertelt rector van de VUB, Jan Danckaert. "Momenteel zijn we volop aan het voorbereiden wat we kunnen betekenen voor Palestina."

Volgende week zal Danckaert een oproep doen aan de academische gemeenschap om te kijken welke expertise de VUB heeft die nuttig is om uit te besteden aan Palestina. "Ik denk dan bijvoorbeeld aan traumabegeleiding en het online opvangen van de vernietigde onderwijsinfrastructuur." Danckaert voegt nog toe dat er een budgetlijn voor het initiatief gecreëerd zal worden. "Zo kunnen we middelen tegenover de ideeën stellen."

Wanneer die hulp opgestart kan worden, valt af te wachten. "We kunnen pas helpen op het moment dat de omstandigheden het toelaten", verklaart Danckaert. "Om te beginnen moet er eerst een staakt-het-vuren zijn. Dan kunnen we samen met andere partners zo snel als kan in actie schieten om het lijden van de Palestijnse bevolking zo klein mogelijk te maken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni