Simba meest gekozen naam voor Brusselse huisdieren

© BRUZZ
04/02/2024

In 2023 werden meer dan 57.000 katten en 88.000 honden geregistreerd in het Brussels Gewest. Dat blijkt uit de gegevens van databanken CatID en DogID. Zowel bij katten als honden bleek Simba de meest gekozen naam.

Onder de hondenrassen bleken chihuahua’s vorig jaar opnieuw het populairst. ‘Bastaardhonden’ – canis vulgaris – bekleden de tweede plaats, gevolgd door bordercollies en teckels. Nieuwkomer in het klassement is het Duitse Spitz-ras, dat de top vijf vervolledigt.

Voor reuen waren Simba, Max en Milo de meest populaire namen. Bij de vrouwelijke honden ging het dan weer om Bella, Luna en Lola.

Katten van het Europese type, de zogenaamde straatkatten, kwamen vorig jaar het meeste voor in het gewest. Ook bij de katers bleek Simba de meest gekozen naam, gevolgd door Tigrou en Cookie. De namen Luna, Nala en Mia scoorden het best bij de vrouwtjes.

Brussels minister van Dierenwelzijn, Bernard Clerfayt (DéFi) wijst tot slot nog op het belang om huisdieren te laten chippen, en katten te laten steriliseren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni