BRUZZ I DVLKO

| Het Chinees Paviljoen in Laken.

Staatssecretaris Michel zet privégeld in voor renovatie Chinees Paviljoen

© BRUZZ
17/05/2024

Er komt beweging in het dossier van de renovatie van het Chinees Paviljoen in Laken. De federale ministerraad heeft vrijdagnamiddag het licht op groen gezet voor een publiek-private samenwerking om het monument op te knappen. Dat schrijven La Dernière Heure en Le Soir.

Om dit klaar te spelen trekt staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen Mathieu Michel (MR) privégeld aan. Onder andere barones Diane Hennebert, liefhebber van onroerend erfgoed, stapt mee in het verhaal. Daarom wordt voor de renovatie een vzw opgericht die zowel private als publieke middelen kan aanwenden. Opvallend genoeg zal ook de FOD Buitenlandse Zaken mee in die constructie zitten.

Brussels staatssecretaris Ans Persoons (Vooruit.brussels) daagde de Regie der Gebouwen eind april nog voor de rechter voor dit aanslepende dossier. Door de slechte toestand waarin het verkeert, staat het monument al sinds 2013 leeg.

2030

De kosten voor de renovatie worden geschat op vijf miljoen euro, anderhalf miljoen euro meer dan de laatste schatting in 2021. De renovatiewerken moeten ten laatste begin 2026 van start gaan en moeten afgerond zijn tegen het jubileumjaar 2030.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Laken , Samenleving , Stedenbouw , chinees paviljoen , Ans Persoons , Mathieu Michel , Regie der Gebouwen , buitenlandse zaken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni