| Overzichtsbeeld van de Moeras Wiels-site.

Twee jongeren gered nadat ze door het ijs van Moeras Wiels zakten

© Chris Verhaeghe
19/01/2024

In Vorst zijn twee tieners gered die door het ijs waren gezakt in een moeras. Uit de eerste verklaring blijkt dat de jongeren een biljet van 10 euro wilden oprapen.

Kort voor 9.30 uur vrijdagochtend belde een pendelaar de hulpdiensten toen hij vanop de trein zag hoe twee kinderen langs het moeras van Wiels in Vorst door het ijs waren gezakt en in moeilijkheden verkeerden.

“Wij hebben meteen duikers en andere middelen ter plaatse gestuurd”, zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "Toevallig passeerde op dat moment een groepje vrouwen en zij hielpen de 14-jarige jongens uit hun benarde situatie."

"Daarna brachten ze de kinderen naar binnen om op te warmen, tot de hulpdiensten arriveerden. De twee jongeren leden aan onderkoeling en werden naar het ziekenhuis gebracht, maar ze verkeren niet in levensgevaar.”

Bevroren

Uit de eerste verklaringen blijkt dat de twee jongens een biljet van 10 euro hadden zien liggen en door het ijs waren gezakt toen ze het geld probeerden op te rapen.

“Dit is dus een verhaal dat goed afloopt, met uitzondering van de berisping die hen thuis te wachten staat, want de jongens hadden eigenlijk op school moeten zijn”, aldus Derieuw. "Tegelijkertijd toont dit incident aan dat men zich niet op bevroren wateroppervlakken moet wagen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving, Moeras Wiels, verdrinken, Vorst

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni