Café In den Hemel

| De nieuwe uitbaters van Café in den Hemel van links naar rechts: Stef Vandenbergh, Simon Steverlinck, Dieter Deryckere, Frederik van Gucht.

Vier stamgasten verzekeren toekomst van Café In den Hemel in Ganshoren

CD
© BRUZZ
01/05/2024

Café In den Hemel in Ganshoren kan dan toch blijven bestaan. Vier vaste stamgasten hebben besloten om het verhaal met uitbater Stef Vandenbergh verder te zetten.

Eind november liet Stef Vandenbergh van 'In Den Hemel' weten dat hij ermee wilde stoppen. Hij was op zoek naar iemand die het café wou overnemen, die ook past bij de huidige sfeer. Omdat er niet direct een overnemer met het DNA van het café gevonden werd, besloot vaste klant Simon Steverlinck te polsen bij andere stamgasten of zij wilden inspringen. "Uiteindelijk werden er vier stamgasten gevonden die wilden inleggen, en ik presenteerde het voorstel aan Stef. Toen hij dit hoorde, besloot hij dat hij er in die vorm ook wil inblijven", zegt Steverlinck.

Dat wil zeggen dat vanaf nu In den Hemel door vijf mede-eigenaars beheerd zal worden: Stef Vandenbergh, Simon Steverlinck, Frederik van Gucht, Dieter Deryckere en een laatste die liever anoniem blijft. De eerste drie zullen afwisselend achter de bar staan.

De nieuwe uitbaters willen de lokale verenigingen van Ganshoren meer betrekken. "We hebben boven een zaaltje dat we kunnen ter beschikking stellen om bijvoorbeeld vergaderingen in te organiseren", zegt Steverlinck. "Als er iemand interesse heeft om een avond een boekenclub of een yogasessie te organiseren, kan dat allemaal besproken worden. We zullen zelf proactief de verenigingen contacteren en kijken hoe we hen kunnen helpen."

Steverlinck benadrukt nog dat het niet per se een definitieve oplossing is. "Het was een keuze van het hart. Als er morgen iemand zich geroepen voelt om het café over te nemen, willen we daar zeker naar luisteren."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni