Brussels wielercriterium start zondag met klimtijdrit aan Justitiepaleis

LV
15/04/2024

Zondag start de derde editie van fietswedstrijd BXL Crit: "We hebben dit jaar al bijna tweehonderd inschrijvingen en proberen met elke rit te cateren naar een verschillend type wielrenner," aldus Thibault Goubert, mede-oprichter van Sunday Cycling Club, dat achter het wielercriterium zit. Het is de eerste van in totaal vier wedstrijden.

Zondag wordt de eerste manche van het criterium gereden: een tijdrit langs de hellende vlakken van het Justitiepaleis naar het Poelaertplein. "De eerste rit is er eentje van 450 meter, die dus slechts enkele minuten duurt. Het is een afvalrace, waarbij de beste renners doorgaan naar de volgende ronde," vertelt een van de initiatiefnemers Thibault Goubert.

"Daarna vinden nog drie ritten plaats, telkens met een andere insteek en dus gecaterd naar een ander soort renner," doet hij uit de doeken. De volgende wedstrijd vindt opnieuw in de lente plaats, de laatste twee in het najaar. "Zo vindt er in Anderlecht aan Circle Park een rit plaats met een vrij vlak parcours met wijde bochten en rechte stukken. De rit wordt gekoppeld aan een poolparty bij openluchtzwembad Flow, we willen namelijk ook voldoende randactiviteiten aanbieden om het criterium ook voor niet-fietsers aantrekkelijk te maken."

Er is ook een rit in het Ter Kamerenbos gekoppeld aan een open air-feestje en een rit op een kartbaan. "Renners kunnen zich inschrijven voor een specifiek evenement of voor alle ritten. Wie alle races meefietst, maakt ook kans op onze verschillende truitjes en deelnemen kan in groep of individueel. Daarnaast kunnen Brusselse projecten of bedrijven zich ook nog altijd aanmelden om gratis een standje uit te baten op een van onze evenementen," besluit hij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni