| RWDM-keeper Théo Defourny.

RWDM gaat in beroep en wil wedstrijd tegen KV Mechelen herspelen

© Belga
30/01/2024

RWD Molenbeek gaat in beroep bij het Professional Referee Department (PRD) na de nederlaag van afgelopen weekend in de Jupiler Pro League op het veld van KV Mechelen (3-1). Volgens de club vond tijdens de wedstrijd "een aanzienlijke scheidsrechterlijke dwaling" plaats, die het resultaat beïnvloedde. RWDM wil de uitslag laten schrappen en de wedstrijd herspelen.

RWDM verwijst naar de 69e minuut van de wedstrijd, toen een handsbal van thuisspeler Geoffry Hairemans in het Mechelse doelgebied onopgemerkt bleef door de scheidsrechters. Na het advies van videoref Bram Van Driessche om naar de beelden te gaan kijken, vond scheidsrechter Brent Staessens het niet nodig om een penalty toe te kennen aan Molenbeek.

"Dit ondanks het feit dat de hand van de speler volledig los van zijn lichaam en in een onnatuurlijke positie verkeerde," aldus RWDM.

05d2531d-rwdm.jpg

RWDM meldt dat de uitleg die het kreeg van de scheidsrechter over de bewuste spelfase "vragen oproept." Volgens de Brusselaars kende Staessens geen strafschop toe omdat "de bal van een Mechelse medespeler kwam."

"Helaas is het frustrerend en oneerlijk om te zien dat de rechtvaardiging van de heer Staessens een vreselijk gebrek aan begrip van de regels laat zien, omdat het deviëren van een bal door een teamgenoot op geen enkele manier een geldige reden is om een overtreding niet toe te kennen aan de tegenstander," klinkt het verder. "Volgens de spelregels had de penalty toegekend moeten worden aan RWDM."

Precedent

In zijn betoog verwijst RWDM als precedent naar de competitiewedstrijd van eind december tussen RSC Anderlecht en KRC Genk, die opnieuw gespeeld moet worden. In eerste instantie ving Genk na een klacht om foutief toegepaste spelregels bot bij het PRD, maar in beroep kreeg het wel gelijk van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni