Tickets van 1 euro: RWDM hoopt op nokvol stadion

JB
© BRUZZ
01/04/2024
Updated: 01/04/2024 14.09u

Het geplaagde RWDM heeft nog zes wedstrijden om de degradatie af te wenden en wil het Edmond Machtensstadion tot de nok vullen om in de laatste thuismatchen van het seizoen het behoud in de wacht te slepen. Niet-abonnees betalen slechts 1 euro voor de partijen tegen Kortrijk en Charleroi.

RWDM kon al meer dan drie maanden niet meer winnen, maar rekent op het thuispubliek om voor de broodnodige kentering te zorgen in het slot van het seizoen.

De Molenbekenaren kamperen bij het ingaan van de play-downs komend weekend op de laatste plek en beginnen zaterdag met een verplaatsing naar Charleroi aan de minicompetitie die het behoud als inzet heeft.

Daarna (13 april) volgt een thuiswedstrijd tegen Eupen, die achter gesloten deuren zal plaatsvinden als sanctie voor het wangedrag van supporters eerder dit seizoen tijdens de thuiswedstrijd tegen Eupen. Voor de twee andere matchen in het eigen Edmond Machtensstadion biedt de club tickets aan één luttele euro aan.

De ticketverkoop gaat vrijdag van start via de website van RWDM. "Voor de uitwedstrijden heeft de club besloten om de kosten van de busreizen naar Kortrijk en Eupen op zich te nemen", laat RWDM bovendien nog weten. De verplaatsing naar Charleroi deze zaterdag maakt het team ook zonder supporters, ook door de ongeregeldheden in de competitiewedstrijd thuis tegen Eupen in januari.

Nieuwe coach

Met de actie hoopt de promovendus het vuur bij haar publiek aan te wakkeren met de finish van de competitie in zicht. RWDM begint als vierde en laatste met 23 punten aan de play-downs, één punt minder dan Eupen en Kortrijk. Charleroi leidt de dans in de Relegation Play-offs met 29 punten en dus een solide voorsprong op de concurrentie.

De ploeg die de play-downs als eerste eindigt, blijft in eerste klasse. Het nummer twee bikkelt in barragematchen om het behoud tegen de winnaar van de einderonde in tweede klasse. De nummers drie en vier in de Relegation Play-offs degraderen sowieso, in hun plaats komen de twee teams die bovenaan eindigen in tweede klasse.

Opvallend is dat RWDM aan de cruciale eindstrijd begint met een gloednieuwe coach aan het roer. De Fransman Bruno Irles kreeg na amper vijf wedstrijden al zijn C4. Yannick Ferrera, Brusselaar én ervaren in vechten tegen de bierkaai met teams balancerend op de rand van de degradatie, is zijn opvolger.

Yannick Ferrera

| Nieuwbakken RWDM-coach Yannick Ferrera.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , RWDM , tickets , Voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni