Volg de wedstrijd Marokko-Congo zondag live vanuit Vlaams-Afrikaans huis Kuumba

© BRUZZ
16/01/2024

De Africa Cup, de Afrikaanse landencompetitie, is momenteel bezig. Wedstrijden zijn bijna nergens te bekijken, terwijl de competitie "de laatste twee jaren aan populariteit won in België," vertelt Alexandre Mestag van voetbalpodcast Koolcast. In het Vlaams-Afrikaans huis Kuumba kan je verschillende wedstrijden wel live volgen.

"De Africa Cup is een topcompetitie zoals alle andere, alleen is die heel moeilijk legaal te bekijken in België. Slechts enkele wedstrijden worden via de RTBF uitgezonden, zoals bijvoorbeeld die van Congo tegen Marokko zondag," vertelt Alexandre Mestag aan BRUZZ.

"Voor onze podcast bekijken wij alle afleveringen, maar dat moet dan via een omweg gebeuren. Nochtans merken we dat de goesting er wel is om de competitie te volgen in België. Daarom brengen wij ook een aflevering na elke wedstrijd."

"We organiseren ook enkele live kijkmomenten in het Vlaams-Afrikaans huis Kuumba in Anderlecht, onder meer voor de match van zondag tussen Congo en Marokko, maar ook de halve finale en de finale."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni