| Het nieuwe Bpost-distributiecentrum in Evere.

Bpost neemt nieuw distributiecentrum in Evere in gebruik

© Belga
29/01/2024

Postbedrijf Bpost heeft een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen in Evere. De ruim honderd postbodes van Schaarbeek zijn maandag verhuisd naar de nieuwe locatie, voor de maand mei zullen ook de postbodes van Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe gefaseerd volgen. Dat meldt Bpost maandag. In totaal zullen meer dan tweehonderd Bpost-medewerkers naar het nieuwe gebouw verhuizen.

Het distributiecentrum in Evere is meer dan duizend vierkante meter groter dan de vorige locatie, in Schaarbeek. Volgens Bpost vraagt het jaar na jaar groeiende aantal pakjes om meer opslag- en werkruimte.

Vanuit het nieuwe gebouw zullen de postbodes 112 postrondes rijden om de bewoners van de gemeenten Schaarbeek, Etterbeek, Haren en Evere te bedienen.

Ali Koutchi, verantwoordelijke van het distributiecentrum, benadrukt dat het gebouw niet alleen moderner is en voorzien op groei, maar dat het ook "bijzonder goed bereikbaar" is, "zeker ook met het openbaar vervoer, en zowel overdag als 's nachts." Het gebouw is bovendien bijzonder energiezuinig, uitgerust met duurzame ledverlichting en er wordt gebruikgemaakt van regenwaterrecuperatie.

distributiecentrum bpost evere.jpg

| Het nieuwe distributiecentrum van Bpost in Evere.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni