Hittegolf in Brussel, september 2023: Flow, openluchtzwembad aan het kanaal in Anderlecht, met yogales aan de rand van het water

| Flow, openluchtzwembad aan het kanaal in Anderlecht (archiefbeeld).

Eerste saunasessies bij zwembad FLOW verwacht tegen de zomer

© BRUZZ
15/03/2024

Naast een frisse duik, kunnen badgasten binnenkort ook terecht bij openluchtzwembad FLOW voor een ontspannende saunasessie. Het ontwerp wordt momenteel uitgewerkt. Ten vroegste eind mei zou de constructie afgewerkt zijn.

Nadat dieven eind 2022 inbraken in FLOW in Anderlecht, moest een deel van de growfunding gespendeerd worden aan herstellingswerken. Daardoor moest de installatie van de ecologische plantenfilter en de sauna uitgesteld worden. Ondertussen is de filter geplaatst, en ook de sauna zal niet lang meer op zich laten wachten.

Voor het ontwerp werkt FLOW samen met LOCI, de faculteit architectuur en stedenbouw van de UCLouvain, de Oslo School of Architecture and Design (AHO) en Oslo Badstuforening, de non-profit Oslo Sauna Association.

“Woensdag hebben we een eerste keer samengezeten. De studenten gaan nu aan de slag voor het ontwerp. We zullen over een maand beslissen welk ontwerp het meest haalbaar is. We mikken op een sauna met plaats voor zo’n 8 à 10 personen. De studenten zullen de sauna ook zelf bouwen, met hout uit de bossen in Wallonië,” vertelt Paul Steinbrück, een van bezielers van FLOW, met trots.

De opening van de sauna wordt ten vroegste eind mei verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Stedenbouw , Flow , Paul Steinbrück , Sauna , Growfunding , UCLouvain , studenten architectuur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni