| Een slanke toren van negentig meter hoog zal 164 nieuwe woningen voorzien.

Nieuwe woontoren aan Keizer Karellaan: 'Nieuwe symbolische stadspoort'

© BRUZZ
16/01/2024

Op het einde van de Keizer Karellaan in Sint-Agatha-Berchem zal een nieuwe woontoren gebouwd worden. Dat heeft Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Persoons (Vooruit.brussels) dinsdag bekendgemaakt. Een slanke toren van negentig meter hoog zal 164 nieuwe woningen huisvesten.

Het project langs de Keizer Karellaan, ter hoogte van de Zelliksesteenweg, zal bestaan uit vier volumes: een woontoren van negentig meter hoog, met daaraan gekoppeld een middelhoog volume ter hoogte van de Keizer Karellaan, en twee losstaande volumes ter hoogte van de Zelliksesteenweg.

In het project worden 164 woningen gepland: zes studio’s, 21 eenslaapkamerappartementen, 92 tweeslaapkamerappartementen, 41 drieslaapkamerappartementen en vier vierslaapkamerappartementen. Iedere woonunit heeft een terras.

Commerciële ruimtes

De onderste verdiepingen krijgen publieke functies en er zullen ook commerciële ruimtes zijn. In het project zijn 488 fietsstalplaatsen gepland en er komt een ondergrondse parking voor 158 wagens en 41 moto’s. Tussen de gebouwen zijn er open ruimtes en de daken - uitgezonderd het dak van de toren - zijn als groendak ontworpen.

“Op sommige plaatsen in Brussel moeten we in de hoogte kunnen bouwen en dit is zo’n plaats. We moeten woningen blijven hebben in de stad om de prijzen betaalbaar te houden en aangenaam wonen in de stad voor veel mensen mogelijk te maken. Deze slanke toren zal een nieuwe symbolische stadspoort worden,” zegt Persoons.

acc24ad8-toren1.png

| Simulatiebeeld van de woontoren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni