Om plaats te maken voor het nieuwe wooncomplex moet een opslagplaats voor tweedehandsauto's gesloopt worden.

Openbaar onderzoek van start naar nieuwe woningen in de Heyvaertwijk

© BRUZZ
22/05/2024

In de Heyvaertwijk in Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek wil een promotor tientallen nieuwe appartmenten bouwen, waaronder zestien sociale woningen. Daarnaast is er een doorsteek naar het toekomstige Kleine Zennepark gepland. Dinsdag startte het openbaar onderzoek naar het nieuwe wooncomplex.

Er beweegt wat in de Heyvaertwijk, die al decennialang gedomineerd wordt door de handel in tweedehandswagens. Op een perceel tussen de Heyvaertstraat in Molenbeek en de Waskaarsstraat in Anderlecht, vlakbij het park van de Ninoofsepoort, is bouwpromotor Artone van plan om een hangar van auto-exportbedrijf Facar te slopen.

Daardoor ontstaat er ruimte voor een nieuw wooncomplex van vier gebouwen van drie tot vijf verdiepingen hoog. Het gaat in totaal om 26 gewone appartementen en 16 sociale woningen. Daarnaast plant de promotor een gebouw dat bedoeld is voor coliving, met in totaal 91 kamers verdeeld over 13 appartementen.

In de bouwplannen is ook nog sprake van een handelsruimte van iets minder dan 500 vierkante meter en een openbare voorziening van 160 vierkante meter. Het complex moet een ondergrondse parkeerplaats krijgen met 34 plaatsen voor auto's en 90 voor fietsen.

Groene doorsteek

Het toekomstige wooncomplex grenst aan het geplande Kleine Zennepark, een groene promenade op de bedding van de oude Kleine Zenne. Een groene doorsteek moet dat toekomstige park toegankelijk maken vanop de Heyvaertstraat.

Het openbaar onderzoek naar de bouwplannen loopt nog tot 19 juni.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni