Vernieuwde Sint-Katelijnestraat feestelijk ingehuldigd

NLS
© BRUZZ
19/01/2024

Op tonen van een fanfare en met versnaperingen klonk de stad Brussel vrijdagavond samen met de handelaars en buurtbewoners op de vernieuwde Sint-Katelijnestraat. Die geldt voortaan als volwaardige voetgangerszone.

De Sint-Katelijnestraat werd in 2020 officieel omgedoopt tot voetgangerszone. Een ideaal moment volgens de stad Brussel om de as onder handen te nemen. Zo werd de straat heraangelegd op één niveau, wat het comfort moet verhogen van zwakke weggebruikers en personen met beperkte mobiliteit.

Voorts werd extra groen aangebracht. Negen nieuwe bomen moeten voor verkoeling zorgen in de zomer, en twee bomen aan het kruispunt met de Visverkopersstraat vormen nu een toegangspoort tot de winkel- en wandelstraat.

Tussen het Sint-Katelijneplein en de Oude Graanmarkt werden dan weer de boordstenen en paaltjes weggenomen, om een visuele en ruimtelijke verbinding tussen beide pleinen aan te brengen.

Fanfare

Het deel van het Sint-Katelijneplein aan de kant van kunstencentrum Centrale, wordt momenteel nog onder handen genomen. Ook dat wordt een aanleg op één niveau, uitgebreid tot aan de gevels. Nadien worden er nog een kunstwerk en zitbank geïnstalleerd.

In maart zouden de werken definitief afgerond zijn, laat het kabinet van Brussels schepen voor stedenbouw Anaïs Maes (one.brussels-Vooruit) weten. De weersomstandigheden van de afgelopen dagen veroorzaakten immers wat vertraging voor de aannemer.

Vrijdagavond werd de vernieuwde Sint-Katelijnestraat feestelijk ingehuldigd. Het stadsbestuur trakteerde de handelaars en buurtbewoners een hapje en een drankje, en fanfareband ‘Funky Bodding’ zorgde voor de muzikale omkadering. Voor de gelegenheid konden de expo’s in de centrale gratis bezocht worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni