| De buurt rond het Jacques Franksquare.

Drugshotspot Jacques Franksquare krijgt wijkantenne

NLS
© BRUZZ
05/02/2024

Eind 2024 opent een nieuwe LISA-wijkantenne de deuren in Sint-Gillis, in de buurt van de Jacques Franksquare, een bekende hotspot voor drugsdealers. De wijkantenne verenigt meerdere gemeentediensten en de politie op één locatie. Inwoners kunnen er terecht voor verschillende problemen.

“We merkten dat er onder de inwoners toch wel vraag was naar een tweede antenne, gezien de veiligheidsproblemen waar de buurt mee te maken heeft,” zegt Jean Spinette (PS), burgemeester van Sint-Gillis. De wijk rond de Jacques Franksquare, en bij uitbreiding ook de Hallepoort, staat al langer bekend als ‘geanimeerd’. Druggebruik- en handel zijn er geen zeldzaamheid.

De wijkantenne moet bijkomende ondersteuning bieden aan de gemeentelijke preventiediensten en de politie. Het doel daarbij is om een laagdrempelige dienstverlening aan te bieden die dichter bij de inwoners staat. Welke diensten er precies worden ondergebracht, wordt de komende periode vastgelegd, zo laat de burgemeester weten.

Voor de inrichting van de antenne ontvangt de gemeente een subsidie van 87.000 euro van safe.brussels. “Die is bedoeld voor opknapwerken aan het gebouw, zodat de inwoners er op een kwalitatieve manier onthaald kunnen worden. Voor het personeel en de diensten zal de gemeente instaan,” zegt Spinette.

Het gaat om de tweede LISA-wijkantenne op het grondgebied van Sint-Gillis. De burgemeester schat dat de opening in het najaar zal plaatsvinden. De eerste, in de De Merodestraat, wordt binnenkort ingehuldigd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni