| Door een smalle spleet is de persoon naar onderen gekropen, maar hij had niet de kracht om terug omhoog te gaan.

Man gered die geblokkeerd zat in holte onder roltrap van metrostation Naamsepoort

© BRUZZ
14/02/2024

De brandweer werd dinsdagavond opgeroepen door een persoon die vast zat in een holte onder station Naamsepoort. Na een uitgebreide zoektocht werd de man gevonden op een diepte van ongeveer zeven meter onder de grond.

Dinsdagavond rond 18.00 uur kwam er bij de brandweer een oproep binnen van een persoon die vast zat in een holte onder de roltrap van metrostation Naamsepoort. De hulpdiensten werden onmiddellijk gealarmeerd en kwamen ter plaatse.

Na intensieve zoekacties door het gespecialiseerde R.I.S.C.-team van de brandweer en met assistentie via telefoon van een Spaanssprekende persoon, werd hij gelokaliseerd. Het ging om een dakloze man die zich op een diepte van ongeveer 7 meter onder de grond bevond.

Opvallend volgens de brandweer: de man had zich door een opening van slechts 35 cm weten te wringen om daar te belanden. Ook opmerkelijk was het koord in deze opening, wat suggereert dat deze holte mogelijk vaker gebruikt wordt. Via die weg was de man naar beneden gegaan, maar hij had niet de kracht om via dezelfde weg opnieuw omhoog te klimmen.

De man gaf aan dat hij al sinds 08.00 uur 's ochtends vast zat. Met zijn mobiele telefoon heeft hij zelf de hulpdiensten gebeld. Hij had enkele schaafwonden opgelopen, maar sloeg het aanbod om naar het ziekenhuis te gaan voor verder onderzoek en behandeling af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Veiligheid , Naamsepoort , dakloosheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni