Opnieuw man neergeschoten: beelden tonen ontvoeringspoging

© BRUZZ - Belga
20/02/2024
Updated: 20/02/2024 17.35u

In de gemeente Vorst aan de Victor Rousseaulaan is maandagavond een man neergeschoten nadat een poging om hem te ontvoeren mislukte. Het slachtoffer is buiten levensgevaar, maar de daders konden ontkomen. Hun auto werd dinsdagochtend teruggevonden.

De schietpartij deed zich omstreeks 21 uur voor in de wijk die gekend staat als 'Altitude 100', tussen de Alsembergsesteenweg, het Dudenpark en het park van Vorst. Het slachtoffer was aan een bushalte aan het wachten toen twee mannen uit een voorbijrijdend voertuig stapten en een poging deden hem mee te sleuren.

Daarbij ontving het slachtoffer verschillende slagen. Toen het echter niet bleek te lukken om hem in het voertuig te krijgen, werd de man twee keer in het been geschoten. Na nog enkele slagen dropen de aanvallers af, waarop de politie niet veel later ter plaatse kwam.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar. De verdachten konden wegvluchten en hun auto werd dinsdagochtend teruggevonden.

Het parket van Brussel vorderde intussen de eerste onderzoeksopdrachten. Zo werd er onder andere een gerechtelijke perimeter opgesteld, en werden een ballistisch expert en wetsdokter aangesteld. De juiste omstandigheden van de schietpartij zijn nog niet duidelijk.

Buurt reageert

Volgens buurtbewoner Patrick Stoclet neemt de onrust in de buurt toe: "Ik woon hier al zestig jaar, maar schietpartijen gelinkt aan drugscriminaliteit zoals afgelopen nacht heb ik hier nog nooit gezien. Ook in het Dudenpark worden steeds meer mensen overvallen, volgens mij is er niet genoeg controle."

Vorige week donderdag vond ook al een schietincident plaats in Vorst, waarbij een man door een kogel geraakt werd in het achterwerk. Volgens het parket ging het om een geïsoleerd incident, dat niets te maken had met de eerdere schietpartijen in Brussel en Sint-Gillis.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni