| Het overleden slachtoffer.

Politie zoekt getuigen dodelijke schietpartij Jacques Francksquare

© BRUZZ
16/02/2024

In navolging van de dodelijke schietpartij in Sint-Gillis woensdagochtend lanceert de federale politie een oproep naar getuigen van de feiten.

De buurt rond de Hallepoort werd deze week opgeschrikt door vier schietpartijen op evenveel dagen tijd. Volgens Jean-Spinette (PS), burgemeester van Sint-Gillis, de escalatie van een territoriumstrijd tussen drugsbendes. Mogelijk gaat het om criminele organisaties die opereren vanuit Marseille, al moet het gerechtelijk onderzoek dat nog uitwijzen.

Woensdag eiste het geweld een dodelijk slachtoffer. Het gaat om de 23-jarige Badreddine Jammal, die in de ochtend drugs verkocht vanop een plastic stoeltje aan de Jacques Francksquare. Hij werd rond 05.52 uur onder vuur genomen en overleed aan zijn verwondingen.

In kader van het onderzoek doet de politie een oproep naar getuigen van de feiten. Ook personen die het slachtoffer kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via opsporingen@police.belgium.eu, of via het gratis nummer 0800/ 30 300.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni