20211006 1770 Bart De Wever 2

| Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Zaak ingeleid tegen terreurgroep die Bart De Wever als doelwit had

© Belga
27/02/2024

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag een terrorismedossier ingeleid tegen zes beklaagden – onder meer uit Molenbeek. Ze zouden een aanslag willen plegen hebben tegen Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en zouden ook politiekantoren geviseerd hebben. Er werd met alle partijen overeengekomen om de zaak op 8 mei te behandelen.

Speurders van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen vielen in maart vorig jaar binnen op verschillende adressen van geradicaliseerde jongeren in onder meer Merksem, Borgerhout, Deurne, Eupen en Sint-Jans-Molenbeek.

De groep werd al een tijdje in de gaten gehouden en zou plannen hebben gesmeed voor een terroristische aanslag. Ze zouden politiekantoren hebben geviseerd, alsook burgemeester Bart De Wever, door het hoofddoekenverbod bij loketpersoneel in Antwerpen.

De spilfiguur had ook contact met een groep uit Brussel, die eveneens plannen voor een terreuraanslag maakte. Naar die verdachten werd een apart gerechtelijk onderzoek geopend in Brussel. Toen bleek dat de verdachten op zoek gingen naar wapens werd er ingegrepen.

Dinsdag werd de zaak ingeleid voor de rechtbank. Er hebben zich in het dossier geen burgerlijke partijen gesteld. Bart De Wever werd tijdens het onderzoek verhoord als slachtoffer, maar daar blijft het volgens zijn woordvoerder ook bij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni