Simulatiebeeld van het Beursplein en Auguste Ortsstraat na de heraanleg van de centrale lanen tot voetgangerszone.

Voetgangerszone: werken rond Beursplein van start

KVDP
11/02/2019

De heraanleg van de straten rond het Beursplein gaat maandag van start. Het Beursplein zelf en de Ortstraat komen later aan de beurt. Het einde van de werken is voorzien rond begin volgend jaar.

In een eerste fase worden de Jules Van Praetstraat, de Paul Devauxstraat en de Anspachlaan opgebroken en heraangelegd.

In de Anspachlaan wordt er eerst vier maanden gewerkt aan de centrale strook. "Daarna installeren we nieuwe straatverlichting en worden er waterdichtingswerken uitgevoerd om het dak van het metrostation Beurs te verstevigen", legt woordvoerster van Beliris Marianne Hiernaux uit.

Vervolgens worden de voetpaden aangepakt. Tegen het einde van de zomer van 2019 zouden de werken voltooid moeten zijn. Daarna zijn het Beursplein en de Ortsstraat aan de beurt. "Die krijgen een wegdek in blauwe steen", aldus Hiernaux. "De aannemer gaat die blauwe steen polijsten om te tonen waar de Zenne vroeger ondergronds liep." In de Ortstraat komt er ook een waterspiegel.

Tegen begin 2020 zou de heraanleg klaar moeten zijn.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , actua , Voetgangerszone Vijfhoek , voetgangerszone

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni