Voetgangerszone: nieuwe fase in werken van start

De heraanleg van de Anspachlaan gaat verder. Vandaag gaan de werken van start aan het deel tussen de Steenstraat en de Verversstraat. Als alles goed gaat, zijn deze werken klaar voor de zomer van dit jaar.

De nieuwe werf kadert in de heraanleg van de centrale lanen. Vanaf maandag wordt de Anspachlaan tussen de Steenstraat (waar het AB Café is) en de Verversstraat (het verlengde van de Lombardstraat) aangepakt. De werken gebeuren in drie fasen.

Eerst wordt de centrale strook van de laan tussen de voetpaden opgebroken en heraangelegd. De afdekplaat van het premetrostation Beurs wordt waterdicht gemaakt. Vervolgens worden de voetpaden heraangelegd. Tenslotte wordt het kruispunt met de Verversstraat en de Rijkeklarenstraat onder handen genomen.

Bussen die van de Lombardstraat komen, rijden via de Verversstraat, de Anspachlaan, het Fontainasplein en de Zuidstraat terug. Voor de zomer van dit jaar zou deze fase van de werken afgerond moeten zijn, "onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden", aldus Beliris.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?