Voetgangerszone: nieuwe fase in werken van start

De heraanleg van de Anspachlaan gaat verder. Vandaag gaan de werken van start aan het deel tussen de Steenstraat en de Verversstraat. Als alles goed gaat, zijn deze werken klaar voor de zomer van dit jaar.

De nieuwe werf kadert in de heraanleg van de centrale lanen. Vanaf maandag wordt de Anspachlaan tussen de Steenstraat (waar het AB Café is) en de Verversstraat (het verlengde van de Lombardstraat) aangepakt. De werken gebeuren in drie fasen.

Eerst wordt de centrale strook van de laan tussen de voetpaden opgebroken en heraangelegd. De afdekplaat van het premetrostation Beurs wordt waterdicht gemaakt. Vervolgens worden de voetpaden heraangelegd. Tenslotte wordt het kruispunt met de Verversstraat en de Rijkeklarenstraat onder handen genomen.

Bussen die van de Lombardstraat komen, rijden via de Verversstraat, de Anspachlaan, het Fontainasplein en de Zuidstraat terug. Voor de zomer van dit jaar zou deze fase van de werken afgerond moeten zijn, "onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden", aldus Beliris.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?