Het kasteeldomein van Gaasbeek is maar liefst 50 hectare groot. De huisbewaarder woont in een ruim appartement boven de toegangspoort.

De Vlaamse overheid is voor het imposante kasteel van Gaasbeek op zoek naar een nieuwe huisbewaarder. De gelukkige mag helemaal gratis een appartement boven de toegangspoort betrekken. Veel verdien je echter niet met de job: er hangt geen loon aan vast. De kasteelheer moet bovendien elke avond en nacht aanwezig zijn.

Heb je altijd al een kasteelheer willen zijn, maar ontbreekt het budget om je op de vastgoedmarkt van middeleeuws burchten te begeven? Dan is dit misschien jouw kans. De Vlaamse overheid is namelijk op zoek naar een permanente bewoner voor het pittoreske kasteel van Gaasbeek in het Pajottenland. Dat schrijft Het Nieuwsblad op dinsdag.

Iedereen mag zich aanmelden voor de job als huisbewaarder, want er zijn geen specificaties. Wie het uiteindelijk haalt, mag helemaal gratis en kosteloos het appartement boven de toegangspoort betrekken. Met drie slaapkamers mag het gerust ruim genoemd worden. In het pakket zit ook vrije toegang tot het kasteel en het 50 hectare grote omliggende domein en drie weken vakantie.

Beter geen sociaal leven

Wat niet is inbegrepen, is een vast loon. Je kan de functie immers nog combineren met ander werk overdag. Van de huisbewaarder wordt wel verwacht dat hij dagelijks – ook in het weekend – vanaf 17 uur tot de volgende morgen 8.30 uur permanent aanwezig is. Iemand met een uitgebreid sociaal leven is daarom wellicht minder geschikt voor de job.

De bewaarder is namelijk belast met het toezicht op het gebouw om de veiligheid te garanderen en de collectie en infrastructuur te vrijwaren. Het takenpakket houdt daarom ook een avondlijke inspectie van het volledige kasteel in. De bewoner moet dan bovendien bezoekers wegwijs maken en leveringen aannemen. Daarnaast staat de conciërge ook in voor het hijsen van de juiste vlaggen én voor het voederen van de pauwen die hun dag doorbrengen op de binnenplaats.

Lijkt het je desondanks toch nog wat? Voor meer info en de vacature kan je terecht op de website van de Vlaamse overheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Awel merci , Kasteel van Gaasbeek , vacatures , Lennik , pajottenland

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni