Coördinatie Zenne, Kanaaltochten Brabant en de gemeente Anderlecht hebben op 31 mei 2023 het parcours van een nieuwe interregionale fietslus van 29 kilometer onthuld

| Coördinatie Zenne, Kanaaltochten Brabant en de gemeente Anderlecht hebben op 31 mei 2023 het parcours van een nieuwe interregionale fietslus van 29 kilometer onthuld.

Interactief

Nieuwe fietslus tussen Brussel en het Pajottenland

Fauve Deldime
© BRUZZ
01/06/2023

Coördinatie Zenne, Kanaaltochten Brabant en de gemeente Anderlecht hebben woensdag het parcours van een nieuwe interregionale fietslus onthuld. Het 29 kilometerlange traject wil het glooiende landschap en het belang van het onderhoud van waterwegen in de verf zetten.

De fietstocht kan afgelegd worden met behulp van de applicatie RouteYou. Die toont niet alleen welke weg je uit moet, maar geeft ook extra informatie over de bezienswaardigheden onderweg.

Guido Moens van Kanaaltochten Brabant vindt het ook bijzonder dat de fietstocht grensoverschrijdend is, tussen Brussel en Vlaams-Brabant. “Het is een route die ook de prachtige verschillende beekvalleien wil tonen aan ons publiek”, aldus Moens. Zo passeren fietsers onderweg de Zuunbeek, de Zenne en het Kanaal. Volgens Moens is het naast het bezichtigen van die valleien ook belangrijk het belang van het onderhoud van de waterwegen te onderstrepen. “Acties zoals deze zijn belangrijk om het goed beheer daarvan te belichten.”

Het parcours is grotendeels vlak, maar er zijn ook een paar heuvels die je kuiten kunnen belasten. Het voordeel van de tocht is dat je eender waar kan starten. Iemand kan ervoor kiezen om in Anderlecht te beginnen en te eindigen, maar ook slechts een stukje van de lus te rijden. “Er is een boottocht voor mensen die niet heel het parcours willen afleggen”, klinkt het bij Moens. Zo kunnen mensen volgens hem ook de moeilijke stukken vermijden.

Geïnteresseerden kunnen de folder met het parcours bekijken via de website van Coördinatie Zenne of via de applicatie RouteYou.

Van vallei naar vallei tussen Brussel en het Pajottenland. © Route You

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , pajottenland , fietstocht , waterwegen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni