Honderdtal ouders protesteert aan Anderlechtse school na ongeluk kleuter

© Bart Dewaele
| Het Kasteel van Gaasbeek waar het ongeval plaatsvond
Updated: 15-10-2018 - 15:25

Een honderdtal ouders heeft zich maandagochtend verzameld voor de kleuterschool "Petits Goujons" in de Grondelsstraat in Anderlecht. Ze eisen dat de directie van de school verantwoording aflegt nu een vierjarige jongen in levensgevaar verkeert nadat hij op excursie bijna verdronk.

Het jongetje was afgelopen dinsdag met zijn school op uitstap toen hij in de vijver van het kasteel van Gaasbeek (Lennik) was gevallen. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette.  Momenteel bevindt hij zich nog steeds in levensgevaar.

"Wij willen de waarheid kennen over de omstandigheden van het ongeluk, want de directie geeft ons geen enkele informatie. Bovendien strookt de versie van de school niet met de getuigenissen van de kinderen die mee op excursie waren. Volgens hen zaten de vier personen die hen begeleidden, op een bankje op hun telefoon te kijken in plaats van op hen te letten", zegt Choukri Nour-Eddine, voorzitter van het oudercomité.

"Wij willen dat de directie haar verantwoordelijkheid opneemt en zich niet tevreden stelt met ons te zeggen dat het onderzoek loopt. Wij klagen al lang het personeelstekort aan bij de omkadering voor de kinderen."

De directrice wilde de misnoegde ouders maandagochtend niet te woord staat. Ze is wel bereid om een delegatie van de ouders bij zich te ontvangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?