| Elle Active Forum vindt dit weekend plaats. Het gaat blijkbaar om een "forum dat ondernemende de wrouven boost".

Awel merci

Modeblad Elle geeft ondernemende 'wrouven' een boost

KVDP
© BRUZZ
14/11/2019

Modetijdschrift Elle organiseert vrijdag en zaterdag een evenement voor ondernemende vrouwen. Op een reclamebord in metrostation De Brouckère wordt dat evenement aangekondigd als een evenement dat "ondernemende de wrouven boost." Waar het fout is gelopen, is niet duidelijk.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 november vindt Elle Active Forum plaats in Brussel, een evenement voor vrouwen met onder meer workshops rond ondernemen. Elle promoot het evenement via reclameborden.

"Het forum dat ondernemende de wrouven boost", stond er onder meer aan metrostation De Brouckère te lezen. Wellicht gaat het om een vertaalfout. "Aangezien het om digitale reclame gaat, is dit intussen aangepast", vertelt een studente die stage loopt bij Elle aan BRUZZ. Bij Elle was niemand anders beschikbaar voor meer uitleg.

"Dit is inderdaad heel gênant", geeft Elle België toe aan een Facebookgebruiker. De taalfout is misschien nog gênanter omdat midden oktober bekend raakte dat de Nederlandstalige redactie van Elle ontslagen wordt. Vanaf januari wordt de Vlaamse versie van het tijdschrift niet meer dan een vertaling van de Franstalige versie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Awel merci , taalfout , reclamebord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni