Monopoly censureert Manneken Pis op Brusselse doos

© Monopoly
| De Brusselse doos van het populaire bordspel Monopoly zou er zo uitzien, maar de ontwikkelaars worden door de VS teruggefloten.

Manneken Pis zal op de doos van de Brusselse Monopoly-versie niet in volle glorie afgebeeld worden. Omdat de Verenigde Staten geen naakt op de doos wil, zal ons plassend erfgoed een zwembroek dragen.

Volgende week lanceert spelontwikkelaar Hasbro, dat Monopoly in de portefeuille heeft, naar analogie met andere Belgische steden zijn de Brusselse versie van het bekende gezelsschapspel. Niemand anders dan Manneken Pis moest de speldoos sieren.

Maar de Amerikanen nemen aanstoot aan het piemeltje van Brussels bekendste standbeeld. Zij willen geen naakt op de speldoos. "Ook niet toen we vertelden dat Manneken Pis wereldbekend en cultureel erfgoed is", klinkt het bij Groep 24, het bedrijf dat de Belgische Monopoly's Ā­uitbrengt.

En dus moet Manneken Pis op de Brusselse doos plassen door een zwembroekje, dat volgens het design van de Brusselse vlag in blauw en geel met een gestileerde iris ontworpen is. Het bronzen beeldje grijpt bovendien in het luchtledige naar zijn gecensureerde jongeheer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?