Koop zoals Coucke eens het Constant Vanden Stockstadion

© Monopoly
| De Brusselse editie van het populaire bordspel Monopoly zal er zo uitzien.

Brussel krijgt een eigen editie van het gezelschapsspel Monopoly. Brusselaars konden ook zelf een straat kiezen om een leeg vakje op het bord in te vullen. Het Constant Vanden Stockstadion van voetbalclub Anderlecht kwam als duidelijke winnaar uit de bus.

Het spel Monopoly is één van de bestverkochte bordspelen ter wereld en is in 26 talen verkrijgbaar. Sinds 1935 zijn er ruim tweehonderd miljoen exemplaren verkocht en er verschijnen regelmatig ook bijzondere edities.

Manneken Pis

Zo zijn er onder andere een Disney- en een Metallica-versie op de markt gebracht. Ook een Brusselse editie kon dus niet ontbreken. Die kwam er eigenlijk al begin de jaren 2000 en werd uitgebracht door Parker, maar in de remake wordt meer moeite gestoken.

De locaties van het klassieke spelbord worden vervangen door straten, maar ook pleinen (zoals de Grote Markt) en bezienswaardigheden (bijvoorbeeld Manneken Pis) in Brussel. Ook de doos, de kans- en de algemeen fondskaartjes krijgen een Brusselse look and feel.

Anderlecht boven Union

Historische locaties worden afgewisseld met moderne architectuur, nieuwe ingrepen en initiatieven. En dus past het Constant Vanden Stockstadion in het nieuwe concept, zo vonden de Brusselaars. In een verkiezing met zo'n 3.000 stemmers kaapte het RSCA-stadion bijna de helft van de stemmen. Het Flageyplein en het Joseph Mariënstadion van Union vervolledigen de top drie.

Welke plaats het Constant Vanden Stockstadion op het bord krijgt, is nog niet bekend. Voor de verdere invulling van het bordspel is het nog wachten op de lancering in september. De Nieuwstraat is wel niet langer de duurste straat. Die eer valt te beurt aan het Koninklijk Paleis. De Marollen is dan weer de goedkoopste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?