— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Burgerlijst Change.Brussels gaat op straat slapen tussen de daklozen

© Change.Brussels
| Dries Verhaeghe, plaats 30 op de lijst van Change.Brussels in Brussel-Stad.

De Burgerlijst Change.Brussels opent op zondag 30 september een 'openluchthotel' in de Brusselse Nieuwstraat. Om de daklozenproblematiek aan te klagen nodigen ze iedereen uit om hun matras en slaapzak mee te nemen en mee op straat te komen slapen tussen de daklozen.

Elke avond slapen tientallen daklozen in de Nieuwstraat en daarmee is het in de ogen van Change.Brussels het grootste openluchthotel van Brussel. "Het 'Openluchthotel Nieuwstraat' heeft verschillende suites. Er is de Inno suite met een handige luifel, de Zara suite met hoge plafonds en de H&M suite met extra verlichting", klinkt het bij de burgerlijst.

'Daklozenbeleid is blinde vlek'

Voorafgaand aan de sleep-in, die om 22 uur begint, vindt er in de naburige bar L'Esperance om 20u30 een panelgesprek plaats rond de voorstellen die Change.Brussels voor de komende gemeenteraadsverkiezingen naar buiten brengt rond de daklozenproblematiek.

"Het daklozenbeleid is te veel een blinde vlek in de stad Brussel. Noodmaatregelen zoals nacht- en winteropvang zijn onvoldoende. In navolging van het gewest moet ook de stad volop inzetten op structurele maatregelen. Een voorbeeld hiervan is housing first. Een dakloze krijgt een dak boven zijn hoofd en intensieve begeleiding. Het slaagpercentage bedraagt 90 procent", stelt Dries Verhaeghe, plaats 30 op de lijst Change.Brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?