— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Brusselse SP.A trekt met burgerlijst Change.Brussels naar de kiezer

© Saskia Vanderstichele
| “Het moet een burgerplatform worden dat de link tussen het beleid en de bewoners herstelt,” aldus lijsttrekker Ans Persoons (SP.A)

Change.Brussels, zo heet de lijst waarmee de Brusselse SP.A naar de verkiezingen van oktober trekt. Speerpunt wordt vooral de relatie tussen de politiek en de burgers. “Het moet een burgerplatform worden dat de link tussen het beleid en de bewoners herstelt,” aldus lijsttrekker Ans Persoons (SP.A).

Naast lijsttrekker Persoons staan onder meer Lola Dirkx van vzw Toestand, bokser Mohamed Idrissi en Nathalie Chatzidimitriou, voorzitster van de COCOLO, die rechten van huurders van sociale woningen beschermt, op de lijst. Maar ook de Brusselse kok Luc Govers en Laurent Dumoulin van het Harense wijkcomité maken hun intrede in de politiek.

“Onze groep weerspiegelt de diversiteit van Brussel: Belgo-Belgen, Europeanen, Brusselaars met allerhande roots. We spreken verschillende talen en vertrekken vanuit het idee dat iedereen in staat is om aan politiek te doen,” aldus Persoons.

Persoons laat weten dat de SP.A de lijst steunt, maar niet zal sturen. "De meeste kandidaten zijn onafhankelijk."

'Relatie politiek en burgers herstellen'

Speerpunt wordt de kloof tussen de burgers en de polici. “Om de zes jaar een keer gaan stemmen en voor de rest zwijgen: dat is echt niet meer van deze tijd. Ik wil de link tussen beleid en bewoners herstellen door beide veel meer op elkaar te laten aansluiten, als een constante wisselwerking op gelijke voet,” klinkt het. Ook luchtkwaliteit, meer groen en jobkansen voor iedereen zijn belangrijke thema’s.

Tijdens de komende weken trekt de partij de Brusselse parken in om debatten te organiseren. Na de zomer stelt de partij het volledige programma en alle kandidaten voor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?