— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Défi wil in 2019 grootste partij van Brussel worden

De Franstalige partij Défi hield zondag haar congres in Schaarbeek.
Updated: 03-06-2018 - 16:36

De Franstalige partij DéfI wil bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober een goede score neerzetten in alle Brusselse gemeenten. Het voormalige FDF heeft de ambitie om bij de regionale verkiezingen van volgend jaar de grootste partij van Brussel te worden.

Logo Brussel Kiest 2018

Dat zei Brussels Défi-voorzitter Michaël Vossaert zondag op een verkiezingscongres in Schaarbeek bijgewoond door 300 partijgezinden.

Driehonderd militanten zakten zondag af naar Schaarbeek voor het congres. Ook vanuit de rand en Wallonië waren er militanten aanwezig, net als partijkopstukken Olivier Maingain (voorzitter), Didier Gosuin (Brussels minister van o.a. Economie) en Cécile Jodogne (Brussels staatssecretaris voor o.a. Buitenlandse Handel).

Goed bestuur

In het programma voor de Brusselse gemeenten zet Défi goed bestuur, transparantie en burgerparticipatie in de kijker. De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt wees erop dat "nieuwe ideeën en integere mensen" al een partijslogan was toen Défi nog FDF heette.

"Défi is de partij die geen 'casseroles' (politieke of financiële schandalen, red) heeft", zei Clerfayt. Vossaert trad de burgemeester van Schaarbeek bij. "Défi onderscheidt zich wat dat betreft van alle andere partijen in Brussel", aldus de voorzitter van Défi Brussel.

De partij voert in de negentien Brusselse gemeenten ook nog het belang van talenkennis in het leerprogramma van de scholen aan. Verder staat een fiscaliteit die de middenklasse ondersteunt en openbare netheid ook hoog op de Défi-agenda. Défi pleit ook voor een gedecentraliseerde politiemacht, "die aanwezig is in alle wijken".

Nathalie Erkan in Sint-Joost

Défi maakte de lijsttrekkers voor 18 van de 19 gemeenten eerder al bekend. Op het partijcongres werd daar Nathalie Erkan aan toegevoegd. De jonge kledingstyliste wordt uitgespeeld in Sint-Joost-ten-Node.

In Sint-Agatha-Berchem krijgt lijsttrekker Laure De Leener verder nog de steun van ex-gemeenteraadslid Vincent Lurquin, die enkele maanden terug zijn mandaat neerlegde en Ecolo verliet. Lurquin was in het verleden ook schepen in Berchem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?