— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Groen: ‘Mobiliteitsbeleid Vervoort staat haaks op zijn uitspraken’

© Bart Dewaele
| BRUNO DE LILLE 2 BRUZZ ACTU 1611

Brussels minister-president Rudi Vervoort maakt zich sterk dat zijn regering meer dan ooit investeerde in mobiliteit. Maar volgens de groenen spaart Vervoort de wagen nog te veel. "Brussel zit vast in een en-en verhaal waarvan we weten dat het niet werkt."

Vervoort lanceerde woensdag in De Standaard een oproep om de auto uit de stad te weren. De socialist maakt zich ook sterk dat het Brussels Gewest nog nooit zoveel investeerde in mobiliteit als zijn regering. Maar de groenen zijn daarvan alvast niet overtuigd.

"Ik zie hoe steden als Parijs, Amsterdam of ons eigen Gent drastisch durven kiezen voor een leefbare stad”, zegt De Lille. “En ik stel vast dat Brussel nog steeds vastzit in een en-en-verhaal waarvan we weten dat het niet werkt. Vervoort maakt de juiste analyse dat we het gebruik van de auto in de stad moeten ontmoedigen, helaas staat zijn beleid daar vandaag haaks op.”

Volgens de groene fractieleider worden de Brusselse budgetten voor mobiliteit vooral geïnvesteerd in maatregelen die de auto ten goede komen. Andere vervoerssystemen worden volgens De Lille aan hun lot overgelaten.

Verbreding Ring ramp voor levenskwaliteit

De Lille is daarnaast ook bijzonder kritisch over de houding van de Brusselse regering in het dossier rond de verbreding van de Brusselse Ring.

"De Brusselse regering laat niet van zich horen in dit dossier en geeft de Vlaamse betonboeren dus vrij spel”, zegt hij. “Nochtans zal die verbreding enkel voor nog meer autoverkeer naar Brussel zorgen, een ramp voor de levenskwaliteit van de hoofdstad.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?