© Emir Kir | Lydia Desloover en Emir Kir

SP.A kiest in Sint-Joost voor Lydia Desloover

Kris Hendrickx, Steven Van Garsse
© BRUZZ
12/07/2018

Huidig SP.A-schepen Béatrice Meulemans is bezig aan haar laatste mandaat in Sint-Joost. In oktober staat ze de hoogste plaats voor haar partij met tegenzin af aan Lydia Desloover.

Béatrice Meulemans (67) heeft er twee termijnen op zitten als schepen van Nederlandstalige aangelegenheden. Zelf had ze daar graag nog enkele jaren bijgedaan, want onder meer de beloofde Nederlandstalige gemeenteschool is er nog steeds niet in Sint-Joost.

Maar de SP.A kiest voor een nieuw gezicht in de persoon van Lydia Desloover. Die is vandaag directeur bij Effie, een bedrijf dat best practices in de marketingwereld promoot. Ze is ook de vrouw van Bozardirecteur Paul Dujardin. Desloover krijgt de vierde plaats op de lijst van burgemeester Emir Kir (PS).

bea meulemans
© Bart Dewaele | Béatrice Meulemans: "Dit is geen canapépolitiek maar achterkeukenpolitiek"

“Bea heeft een mooie staat van dienst, maar zowel de lokale afdeling, het gewest als de lijst van de burgemeester voelden de nood aan vernieuwing”, zegt gewestvoorzitter Willem Stevens aan BRUZZ. “Lydia kent zowel de Brusselse situatie als Sint-Joost erg goed en zal nieuwe energie brengen in de gemeente.”

Angela Merkel

Bea Meulemans kan van haar partij de 14de plek krijgen, maar weigert dat. “Ik heb al laten weten dat ik niet meer meedoe aan de verkiezingen."

De schepen voelt zich in de steek gelaten, zowel door haar partij als door Emir Kir.

Haar leeftijd vindt ze alvast geen geldig argument om op te houden. "Ik wou graag nog een halve termijn doorgaan. Angela Merkel is tenslotte even oud."

Meulemans heeft altijd een goede band gehad met Emir Kir. Ze zegt dan ook "zeer ontgoocheld te zijn" over wat haar partij en de burgemeester beklonken hebben. "Kijk, als een minister en een burgemeester onderhandelen over de plaatsen zonder de lokale afdeling te raadplegen dan heb ik daar maar een woord voor. Dit is geen canapépolitiek maar achterkeukenpolitiek.”

“Ik wil Emir helpen onze gemeente nog verder te laten evolueren waar het goed wonen is voor al onze kinderen"

Lydia Desloover

Burgemeester Kir ontkent alvast dat hij gevraagd had om Meulemans opzij te schuiven. “Dit is een zaak van de SP.A en Pascal Smet.”

Lydia Desloover, die vanop de vierde plaats veel kans maakt om de nieuwe Vlaamse schepen te worden in Sint-Joost, laat weten dat ze een beleid voor kinderen wil. “Ik wil Emir helpen onze gemeente nog verder te laten evolueren waar het goed wonen is voor al onze kinderen.”

SP.A heeft in totaal 3 plaatsen op de lijst van de burgemeester: de 4de, 14de en 23ste plaats. Die laatste plek is voor de lokale afdelingsvoorzitter van de partij, Johan Brisaert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Brussel Kiest 2018, Brussel Kiest: Sint-Joost-ten-Node, Lydia Desloover, Beatrice Meulemans, Emir Kir, Willem Stevens

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie