Tinne Van der Straeten (Groen)

Ecolo-Groen draagt Tinne Van der Straeten voor als tijdelijke Kamervoorzitter

EDB
© BRUZZ
20/06/2019

In afwachting van een nieuwe federale regering duidt de Kamer vandaag of volgende week een tijdelijke voorzitter aan. De fractie Ecolo-Groen besliste donderdagochtend om Tinne Van der Straeten voor te dragen.

"Tinne Van der Straeten was een gewaardeerd Kamerlid en maakt na negen jaar haar terugkeer. Ze lag mee aan de basis van het groene succes in Brussel en werd verkozen op een tweetalige lijst Ecolo-Groen. We zijn ervan overtuigd dat ze veel troeven heeft om de rol als tijdelijk Kamervoorzitter op te nemen,” laten fractieleiders Kristof Calvo (Groen) en Georges Gilkinet (Ecolo) via een persbericht weten.

Van der Straeten is niet de enige kandidaat voor de functie. Eerder werd bekend dat N-VA Valerie Van Peel als Kamervoorzitter naar voren schuift. Ook Patrick Dewael (Open VLD) en André Flahaut (PS) hebben hun oog op de functie laten vallen, weet De Morgen.

Volgens het Kamerreglement moet de Kamer het vast bureau, waarvan de voorzitter deel uitmaakt, binnen de vijftien dagen na de installatie kiezen. Verschillende fracties overwegen om een eigen kandidaat naar voor te schuiven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019 , Politiek , groen-ecolo , tinne van der straeten , kamervoorzitter

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni