| De Wever (N-VA) noemde Van Grieken (Vlaams Belang) een paljas.

Gezien: Vlaams Belang komt 'Brussel opkuisen'

HD
© BRUZZ
27/05/2019
Updated: 27/05/2019 15.13u

Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) zet meteen de toon, en post op Twitter een bewerkte afbeelding van de Hollywoodfilm 'The Expendables'. "Klaar om Brussel op te kuisen", staat er te lezen.

Van Langenhove kwam in de verkiezingen op als onafhankelijke op de lijst van Vlaams Belang. Hij haalde in Vlaams-Brabant als lijsttrekker een zetel in de Kamer.

De boodschap is wellicht een verwijzing naar de #opkuisen-tweet die aftredend staatssecretaris voor Migratie Theo Francken (N-VA) de wereld instuurde, en waar hij veel kritiek voor kreeg. De stijl van de foto en zijn keuze van kompanen (met onder meer Guy D'Haeseleer, Tom Van Grieken, Gerolf Annemans en Bruce Willis) doet alvast vermoeden dat hij niet komt om Net Brussel bij te staan.

Maar volgens Van Langenhove zelf verwijst het naar de opkuis van de Wetstraat: "Het moet daar eens gedaan zijn met de jarenlange stilstand en blokkering," zegt hij aan onze redactie.

'De paljassen' is dan weer een verwijzing naar Bart De Wever (N-VA), die Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een paljas noemde nadat die De Wever zou hebben uitgescholden tijdens een debat.

Van Langenhove kwam voor het eerst in de nationale aandacht naar aanleiding van de Pano-reportage over zijn organisatie Schild & Vrienden. In die reportage kwam het racistische, vrouwonvriendelijke en fascistische van de organisatie aan het licht. Van Langenhove heeft de beschuldigingen van Pano altijd afgedaan als "fake news".

De bewuste tweet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019 , Samenleving , Dries Van Langenhove , opkuis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni