Hassan Rahali staat op de poster, maar komt niet op.

Awel merci

Rahali voert campagne met naam en gezicht van zijn broer

VT
© BRUZZ
23/04/2019

Op een campagneposter van Act-Salem, de fusie van de burgerbewegingen Act. en Salem, zijn Michel Dardenne en Hassan Rahali te zien. Op het eerste zicht niets bijzonders, ware het niet dat die laatste niet opkomt voor de verkiezingen. Wel voert hij campagne voor zijn broer Abdelmajid Rahali, die gemakshalve onder de naam van zijn broer opkomt. "Zijn affiche komt nog."

Hassan Rahali zetelde eerder al voor SP.A in de gemeenteraad van Molenbeek. Omdat hij in het verleden voor een Nederlandstalige taalrol opkwam, mag hij nu niet meer voor een Franstalige partij op de lijst staan. Zijn foto op de poster van Act-Salem doet dus de wenkbrauwen fronsen.

"Ik ben voorzitter van de partij, maar kan niet opkomen voor de verkiezingen," verklaart Rahali. "Wij zijn een kleine partij met weinig middelen. We voeren dus eerst campagne om de naam van onze partij bekender te maken. Aangezien ik bekender ben dan mijn broer, sta ik ook op de eerste affiches. Maar later komen er ook posters van de andere kandidaten, en dus ook mijn broer," verklaart hij.

"Omdat ik vaker op het terrein kom, worden mijn broers ook Hassan Rahali genoemd."

Hassan Rahali - Act Salem

Ook het feit dat zijn broer Abdelmajid Rahali onder een andere naam opkomt, vindt Rahali geen probleem. "Wij zijn bekende gezichten in de gemeenschap. Omdat ik vaker op het terrein kom, worden mijn broers ook Hassan Rahali genoemd," verklaart hij.

Bij de FOD binnenlandse zaken wordt er bevestigd dat de broer inderdaad de toelating heeft gekregen om onder de naam Hassan Rahali op te komen. Ook met de affiche in kwestie is er wettelijk gezien geen probleem. "Hierover is niets bepaald in de regelgeving. In dit geval gaat het dus om een persoon die de lijst in kwestie steunt maar zelf geen kandidaat is," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019 , Act-Salem , Hassan Rahali

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni