| Hassan Rahali.

Molenbekenaar Hassan Rahali stapt uit de politiek

TRO
© BRUZZ
05/08/2020

Voormalig Molenbeeks gemeenteraadslid Hassan Rahali stopt als politicus. De oprichter van burgerbeweging ACT wordt hoofdredacteur bij Zinneke tv.

Rahali zetelde in de Molenbeekse gemeenteraad tussen 2012 en 2018 namens de SP.A. In september 2017 werd hij tijdelijk geschrapt als inwoner van Sint-Jans-Molenbeek na vier negatieve domicilierapporten van de politie. Daardoor werd Rahali ook verwijderd uit de Molenbeekse gemeenteraad, maar via justitie won hij zijn zitje terug.

In 2018 kwam het tot een botsing tussen hem en de partij, waarna hij de burgerbeweging ACT oprichtte. Later fuseerde die beweging tot Act-Salem. Rahali kon voor die beweging niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2019 omdat ze als Franstalige partij werd ingeschreven en hij al een mandaat als Nederlandstalig gemeenteraadslid had vervuld. De partij behaalde geen zetel.

"Vandaag informeer ik u dat ik de verantwoordelijkheid op mij neem van hoofdredacteur en journalist van de Zinneke tv-zender," aldus Rahali in een persbericht. "Zinneke tv is een onafhankelijke, erkende Belgische audiovisueel medium met een licentie uitgegeven door BIPT. Ik zet me in om deze functies met grote passie en neutraliteit te vervullen, met respect voor de ethiek van dit mooie beroep."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Politiek, Hassan Rahali

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni