— Brussel kiest

Brussels Parlement

Pascal Smet: 'We willen een progressieve, stabiele coalitie'

© Photonews

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) stapte met een nieuwe naam, One.Brussels, naar de kiezer. Dat project moet hem opnieuw een plekje bezorgen in de Brusselse regering. "We willen een progressieve stabiele coalitie", stelt lijsttrekker Smet.

"Ik sta hier met een positief gevoel. We hebben de laatste weken duizenden mensen ontmoet en dat zat wel goed, maar dat moet zich nu vertalen in stemmen. Vanavond zullen we het weten", zegt Smet net na het uitbrengen van zijn stem. "Ik ben tevreden als we een goede uitslag hebben en we groeien natuurlijk. Maar vraag me niet wat die uitslag exact is."

De huidige Brusselse minister van Mobiliteit wil winnen, vooruit gaan en het verschil blijven maken voor de inwoners van de hoofdstad. "Ik ben in de politiek gegaan om het verschil te maken en dat hebben we de afgelopen jaren ook gedaan. Vriend en vijand erkennen dat ook. Hopelijk geeft de kiezer het mandaat om verder het verschil te blijven maken", aldus de lijstrekker van One.Brussels.

Of dat met dezelfde partners als in de huidige regering zal zijn, is maar de vraag. Net zoals in Vlaanderen wordt ook in Brussel verwacht dat oppositiepartij Groen sterk zal groeien. "Het is voorbarig om te zeggen dat we met dezelfde partners zullen voort regeren. We willen een progressieve stabiele coalitie. Dat wordt het criterium om af te wegen of we al dan niet met de regering kunnen meedoen", verklaart Smet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?