— Brussel kiest

Brussels Parlement

PS en PVDA tasten mogelijkheden af tijdens eerste ontmoeting

De Brusselse kopstukken Laurette Onkelinx (PS) en Rudi Vervoort (PS) hebben dinsdag de laatste etappe van hun eerste ronde van politieke contacten afgetrapt met de PVDA. De ontmoeting startte om 10.00 uur . De PVDA-delegatie bestond uit de Brusselse ondervoorzitter en voorzitter David Pestieau en Dirk De Block, en Brussels lijsttrekker Françoise De Smet.

Minister-president Vervoort zei bij zijn aankomst dat zijn partij wil "voortgaan met zij die willen werken aan een meer solidaire stad". Het komt er dus op aan om klaarheid te krijgen over de intenties van de PVDA, aldus Vervoort, die er nog op wees dat de partij de afgelopen legislatuur niet veel blijk gegeven heeft van interesse in het parlementaire leven. Hij herinnerde er ook aan dat er in Brussel een akkoord met minstens zes partijen moet zijn, en er dus water bij de wijn gedaan moet worden.

Laurette Onkelinx zei te wachten op de grond van de voorstellen van PVDA voor Brussel. Ze verwees daarbij naar de onderhandelingen in Molenbeek tussen PS en PVDA na de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar.

David Pestieau wees er bij zijn aankomst op dat de kiezer de PVDA een sterk mandaat gegeven heeft. "Het ligt vooral bij de anderen moeilijk om met ons te onderhandelen. De PVDA is de winnaar van de verkiezingen", aldus Pestiau, die eraan toevoegde dat zijn partij van een "wit blad" wil vertrekken en compromissen wil sluiten, maar niet over alles. Hij citeerde de huisvesting en het feit dat een derde van de bevolking onder de armoedegrens leeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?