— Brussel kiest

Europees Parlement

Assita Kanko hoopt dat N-VA veel groter wordt

© N-VA

Assita Kanko, op de tweede plaats van de Europese N-VA-lijst, is rond 10 uur gaan stemmen in de Brusselse gemeente Elsene. "Ik hoop dat we veel groter worden", aldus Kanko. "We hebben ons best gedaan en ik hoop dat we mee zullen mogen doen voor een beter beleid."

Op de Europese lijst is Kanko running mate van Geert Bourgeois (N-VA). De partij heeft nu vier zetels in het Europees parlement, en hoopt die te behouden.

Kanko staat bekend als een voorvechtster voor vrouwenrechten. Eind vorig jaar kwam Kanko over van de Franstalige liberalen. Ze was tot vorig jaar gemeenteraadslid voor de MR in Elsene, maar was in oktober geen kandidaat meer.

N-VA omschreef Kanko als "haar nieuwe troef" in Brussel, maar zette haar dus niet uit op de Brusselse lijst. Voor de Vlaams-nationalisten waren de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel ietwat teleurstellend.

"We moeten nu kijken wat de kiezer zegt in Brussel", aldus Kanko. "Samen met Cieltje Van Achter, Karl Vanlouwe en Elias Kartout hebbben we ons best gedaan de Brusselse kiezer te overtuigen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?