— Brussel kiest

Europees Parlement

Française wandelt van Lyon tot Brussel om Europese kieskoorts aan te wakkeren

© Valérie Thatcher
| De Française (op de foto gewikkeld in een Europese vlag) wandelde van Lyon tot Brussel. Zondag werd ze onthaald in het Europees Parlement.

De Française Valérie Thatcher wandelde van de Zuid-Franse stad Lyon tot Brussel. Haar wandeltocht kadert in een campagne van het Europees Parlement om meer mensen te doen stemmen tijdens de Europese verkiezingen.

Thatcher, what's in a name, heeft meer dan 750 kilometer achter de kiezen. Ze stapte van Lyon dwars door Frankrijk en België naar de Europese wijk in Brussel, waar ze zondag aankwam en werd onthaald aan het Europees Parlement.

Dat Parlement wil dat meer mensen gaan stemmen voor de Europese verkiezingen van 26 mei, en startte daarom een campagne in de 24 officiële talen van de Unie. In het Nederlands heet die campagne 'Ik stem deze keer'. In heel Europa zijn zo'n 220.000 vrijwilligers aan het werk om de opkomst voor de Europese verkiezingen, die traditioneel laag ligt, te verhogen.

"Ik ben maar een simpele burger," zegt de Française aan de krant La Capitale. "Maar deze actie staat met toe aan andere burgers te zeggen: 'Ik ben zodanig overtuigd van het Europese project dat ik 32 dagen lang heb gestapt. Doe daarom de moeite om ook even naar een stembureau te stappen.'"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?