Alain Destexhe kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 nog op voor de MR

| Alain Destexhe kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 nog op voor de MR.

Jonge MR-dissidenten stappen over naar lijst-Destexhe

TD
© BRUZZ
05/03/2019

Enkele jonge Brusselse MR-dissidenten, die onlangs de Franstalige liberalen van premier Charles Michel een veeg uit de pan gaven, gaan in zee met Alain Destexhe. Die lanceert een eigen rechts-liberale partij vlak voor de verkiezingen.

Het hing al langer in de lucht, maar nu is het officiëel: Aymeric de Lamotte en Victoria de Vigneral zetten hun ongenoegen over de Franstalige liberalen van MR om in daden. Ze staan bij de komende verkiezingen op de lijst van ex-MR-politicus Alain Destexhe. Die startte een nieuwe rechts-liberale partij uit ongenoegen met de koers van de MR over migratie.

"We wilden een beweging starten binnen de MR. Maar we hebben al snel begrepen dat dat niet mogelijk was," zegt de Vigneral in de krant La Capitale. "We wilden dus niet langer bij de MR blijven, want die partij staat niet garant voor goed bestuur."

De twee jonge liberale politici hadden eerder forse kritiek gegeven op de twee MR-kopstukken premier Charles Michel, die volgens hen te veel linkse toegevingen heeft gedaan zoals de goedkeuring van het VN-migratiepact, en Didier Reynders, die de Belgische verkiezingen als een plan-B ziet en zijn Europese ambities niet onder stoelen of banken steekt.

De Lamotte en de Vigneral krijgen het gezelschap van de Ukkelse ex-schepen Sophie François en van Betty Dan-Faynsztein, een prominente figuur binnen de Brusselse Joodse gemeenschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019 , Alain Destexhe , MR , verkiezingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni