— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

N-VA met jong en oud naar de kiezer: 'Brussel verdient beter'

N-VA trekt in Brussel met de slogan ‘Voor verandering. Voor vooruitgang. Voor Brussel’ naar de kiezer. Na het vertrek van de sterkhouders Johan Van Den Driessche en Liesbeth Dhaene krijgen Cieltje Van Achter en Karl Vanlouwe het gezelschap van jonge en onervaren gezichten. "Efficiënter beleid voor een betere veiligheid, een vlottere mobiliteit, sterk onderwijs en een leefbaar Brussel", zo vat de partij de campagne samen.

De namen van de kopstukken waren al eerder bekend: Cieltje Van Achter trekt de lijst voor het Brusselse parlement, Karl Vanlouwe is opnieuw Vlaams lijsttrekker, en de jonge fractiemedewerker Elias Kartout staat voor de haast onmogelijke opgave om een zetel in de Kamer te veroveren. Assita Kanko trekt de Europese lijst. “Ik ga in Europa volop werken rond vrouwenrechten. N-VA maakt van Europa een prioriteit. We gaan voor een sterk Vlaanderen, een sterk Brussel én een sterk Europa.”

Geen verrassingen

Van Achter benadrukte in haar toespraak de nood aan verandering. Daarbij wees ze uitdrukkelijk de vinger naar de PS. Die partij is volgens N-VA al veel te lang aan de macht in Brussel. Van Achter: “In Vlaanderen hebben we ons hervormingsbeleid al ingezet, in Brussel moeten we nog beginnen.”

Van Achter wees erop dat PS en CD&V onafgebroken aan de macht zijn sinds het 30-jarige bestaan van het Brussels gewest, de SP.A 25 jaar. "Guy Vanhengel (Open Vld) is reeds 17 jaar minister van Financiën en Begroting en hoort stilaan tot het meubilair", besloot Van Achter.

Het programma voor de verkiezingen zal pas over enkele weken worden aangekondigd. Op de persconferentie gaven de partijleden aan te zullen blijven focussen op de thema's veiligheid, Nederlandstalig onderwijs en hervorming van het bestuur.

Franstalige kiezer

N-VA mikt in Brussel ook op de Franstalige kiezer. De nieuwe slogan werd dan ook door Assita Kanko in het Frans voorgesteld ('Changer. Avancer. Pour Bruxelles'). Gilles Verstraeten, gemeenteraadslid in Anderlecht en derde op de lijst voor het Brusselse parlement: "We hebben natuurlijk aandacht voor de Franstalige kiezer in Brussel: ons programma spreekt hen ook aan, want het is een uniek programma in het gewest."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?