— Brussel kiest

Kamer

Nieuweling Elias Kartout trekt Kamerlijst N-VA

© N-VA
| Elias Kartout uit Anderlecht

Fractiemedewerker in het federaal parlement Elias Kartout is de Brusselse N-VA-lijsttrekker voor de federale verkiezingen. N-VA maakte nog enkele namen bekend.

Kartout woont in Anderlecht en studeerde rechten. Hij is fractiemedewerker in het federaal parlement, waar hij de N-VA-Kamerleden bijstond in de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart. "Elias wil zich in de Kamer dan ook voluit inzetten voor een veiliger en welvarend Brussel", klinkt het bij de partij.

De 34-jarige Els Butenaers uit Brussel-Stad krijgt de tweede plaats op de Kamerlijst. Bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen kreeg ze 289 voorkeursstemmen, toen ze op de tweede plaats stond in Brussel-Stad.

Brusels Parlement

Zoals bekend trekt Brussels parlementslid Cieltje Van Achter de lijst voor het Brussels Parlement. Gemeenteraadslid in Brussel-stad Mathias Vanden Borre staat op de tweede plaats. Anderlechts gemeenteraadslid Gilles Verstraeten vervolledigt de top drie.

Voorzitter van N-VA Brussel Sara Rampelberg krijgt de vierde plaats op de N-VA-lijst voor het Brussels Parlement. Uittredend fractievoorzitter en gewezen gemeenteraadslid van de Stad Brussel Johan Van den Driessche is lijstduwer.

Vlaamse en Europese lijsten

Eerder was ook al bekendgemaakt dat Karl Vanlouwe lijsttrekker is voor het Vlaams Parlement, waar hij nu al zetelt. Parlementair medewerker binnen de ECR-fractie in het Europees Parlement Annabel Tavernier uit Schaarbeek volgt op de tweede plaats. De 65-jarige Magda Debrouwer zal de Vlaamse lijst duwen.

Op de N-VA-lijst voor de Europese verkiezingen krijgt de Elsense Assita Kanko de tweede plaats. De Brusselse Elisabeth Alteköster, Directeur bij het Secretariaat van de Raad van de EU, krijgt er de zesde plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?