Cieltje Van Achter, 2
© Kevin Van den Panhuyzen | Cieltje Van Achter, N-VA-lijsttrekker voor het Brussels Parlement.

N-VA over Destexhe-lijst: 'Waarom voor kopie kiezen?'

TDN
© BRUZZ
27/02/2019

De Brusselse N-VA maakt zich geen zorgen dat haar Franstalig kiespubliek in mei de voorkeur zou geven aan Alain Destexhe. Die scheurde zich af van de MR en komt met een eigen lijst, die hij voorstelt als de 'Franstalige N-VA'. "Het is een erkenning voor ons programma, maar hij vormt geen bedreiging", reageert N-VA-lijsttrekker Cieltje Van Achter.

Destexhe stelt zijn lijst voor als een volwaardig, rechts alternatief voor Wallonië en Brussel. "Een soort van Franstalig N-VA, maar dan zonder confederalisme", aldus de voormalige MR-politicus. "We zijn ervan overtuigd dat de ideeën van N-VA ook in Brussel en Wallonië kunnen pakken."

Destexhe reikt de hand uit naar de N-VA, maar vist tegelijkertijd ook in dezelfde Brusselse kiesvijver. Cieltje Van Achter, lijsttrekker van N-VA voor het Brussels parlement, maakt zich echter geen zorgen. "Het is een erkenning voor ons programma", zegt ze aan BRUZZ. "Maar waarom zou je voor de kopie kiezen, als je op het origineel kan stemmen?"

Volgens Van Achter tonen de uitspraken van Destexhe aan dat er heel wat Franstalige Brusselaars te vinden zijn voor het programma van de N-VA. "Hij surft mee op ons succes, maar een bedreiging is hij niet. Het is ook nog niet echt duidelijk waarvoor hij staat. Ik maak me in elk geval niet echt zorgen", aldus Van Achter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel Kiest 2019, Politiek, Cieltje Van Achter, Liste Destexhe, N-VA

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie