Advertentie in verschillende Franstalige kranten dit weekend

N-VA lanceert campagne in Franstalige kranten

Kris Hendrickx
© BRUZZ
22/09/2018

De N-VA lanceert vandaag een campagne in verschillende Franstalige kranten. De advertenties voor de gemeenteraadsverkiezingen tonen enkel de federale kopstukken Theo Francken en Jan Jambon.

De N-VA adverteert dit weekend zowel in La Dernière Heure als in La Libre Belgique en La Capitale. De advertenties vallen des te meer op omdat het de enige partij is die adverteert dit weekend. In Le Soir staat nog geen advertentie, maar de krant publiceert de verkiezingsboodschappen van de partij wel begin oktober, leert navraag bij de hoofdredactie.

Hoewel de advertenties op de gemeenteraadsverkiezingen mikken, is geen enkele van de 13 lijsttrekkers te zien op het campagnebeeld. Wie er wel op prijkt zijn de federale boegbeelden Theo Francken en Jan Jambon, die in Brussel erg populair zijn.

"Dit maakt deel uit van onze mediastrategie", zegt Vlaams parlementslid en lijsttrekker in Ganshoren Karl Vanlouwe. "De boodschap is dat we het federale beleid hier ook naar het lokale niveau willen vertalen. En met 13 mensen op een advertentie gaan staan is ook wat moeilijk. We adverteren trouwens ook in Nederlandstalige kranten."

Affiches verwijderen

Kiest de partij voor advertenties omdat ze haar affiches moeilijk aan de man kan brengen? "Deze campagne staat daar los van", zegt Vanlouwe, die in één adem ook toegeeft dat de zwart-gele affiches niet altijd blijven hangen. "Vanuit de PS wordt vaak druk uitgeoefend op handelaars om onze affiches te verwijderen. Ik heb dat zelf meegemaakt in Ganshoren."

N-VA scoort erg goed in de peilingen in Brussel en de forse toon van Francken en Jambon is daar niet vreemd aan. Een analyse over het succes van de Vlaams-nationalistische partij bij Frans- en anderstaligen lees je hier.

n-va franstalige advertentie

De hele advertentie

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel Kiest 2018, N-VA, Karl Vanlouwe

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni