— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Verkiezingen 2019: CD&V maakt nieuwe namen bekend

© CD&V Brussel
| De eerste kandidaten voor de Brusselse CD&V lijsten.
Updated: 29-01-2019 - 06:09

Het partijbestuur van CD&V Brussel heeft nieuwe namen vrijgegeven voor de verkiezingen van mei 2019. Zoals de wet het voorschrijft bestaat de helft van de kandidaten uit vrouwen. Eén op de twee kandidaten is jonger dan 36, aldus Debaets.

Debaets trekt, Grouwels duwt

Voor het Brussels parlement wisten we al dat huidig Brussels staatssecretaris voor onder meer Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) de lijst zou trekken. Zij krijgt nu op de tweede plaats het gezelschap van het 51-jarige Brusselse parlementslid Paul Delva. De derde plaats gaat naar Joris Poschet die erg goed scoorde bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Jette.

Met deze top drie speelt CD&V op zeker. Op de vijfde plaats komt nieuwkomer Eric Laureys, voormalig tvbrussel-journalist en vandaag één van de woordvoerders op het kabinet-Debaets. De vierde plaats is nog niet ingenomen, maar die gaat zeker naar een vrouwelijke kandidate. Brigitte Grouwels zal de Brusselse lijst duwen.

“Ik ben ervan overtuigd dat we tot de sterkst mogelijke lijst zijn gekomen. We willen groeien qua stemmenaantal en qua zetels", zegt Debaets in een eerste reactie op de bekendmaking van deze nieuwe namen.

Vlaams en federaal parlement

Benjamin Dalle uit Molenbeek trekt dan weer de lijst voor het Vlaams parlement. Hij is directeur van de studiedienst van de CD&V en eveneens gecoöpteerd senator. Welk ander Brussels gezelschap hij krijgt, is nog niet beslist. “Brussel is geen eiland. Ik wil de Brusselaars een heldere stem geven in het Vlaams parlement. Vlaanderen moet blijven investeren in haar hoofdstad”, liet Dalle alvast optekenen.

Frederic Kubben, raadgever op het kabinet van Debaets en eveneens kandidaat bij de gemeenteraadsvekiezingen in Oudergem komt op de tweede plaats voor de Kamer. Eerder werd Sabine de Bethune aangeduid als lijsttrekker voor de Kamer.

Voor een volledig overzicht van de Brusselse lijsttrekkers, maakte BRUZZ dit handige overzicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?