Fabian Maingain (Défi), Ans Persoons (Change.Brussels), Philippe Close (PS) en Benoît Hellings (Ecolo)

| Fabian Maingain (Défi), Ans Persoons (Change.Brussels), Philippe Close (PS) en Benoît Hellings (Ecolo)

Brussels schepencollege opnieuw naar 12 leden

KVDP
© BRUZZ
24/11/2018

Tijdens de komende legislatuur zal het schepencollege van de Stad Brussel niet elf, maar twaalf leden tellen. De namen zijn nu ook bekend.

Momenteel zetelen negen schepenen, de burgemeester en de OCMW-voorzitter in het college van de Stad Brussel. Donderdag keurde het huidige college van schepenen een uitbreiding van negen naar tien schepenen goed, schrijft La Libre Belgique.

Die uitbreiding moet volgens Geoffrey Coomans de Brachène (MR), nog heel even schepen van Stedenbouw en Patrimonium, alleen maar een plaats vrijmaken voor Fabian Maingain die met Défi uiteindelijk deel zal uitmaken van de meerderheid.

“Dit gaat in tegen goed bestuur en tegen verklaringen van Ecolo en Défi die tijdens de campagne lieten verstaan dat ze het aantal verkozenen wilden verminderen”, reageert Coomans de Brachène in La Libre.

Voor het Samusocial-schandaal telde het Brussels college al twaalf leden, bestaande uit tien schepenen, de burgemeester en de OCMW-voorzitter, tot toenmalig schepen Ans Persoons (toen voor SP.A) besloot om ontslag te nemen als schepen. Zij werd niet vervangen.

Namen bekend

Hoe dan ook krijgt Ecolo-Groen, zoals eerder bekend, vier schepenposten. Benoît Hellings, Arnaud Pinxteren, Zoubida Jellab en Bart Dhont zullen bevoegd zijn voor Mobiliteit, Milieu, Netheid, Groene Ruimten, Energie, Klimaat en de Aankoopcentrale. Toekomstig eerste schepen Benoît Hellings krijgt onder meer ook Sport.

Volgens La Libre zou Stedenbouw nog steeds voor Ans Persoons (Change.Brussels) zijn, die ook bevoegd zal zijn voor Nederlandstalig Onderwijs, terwijl Fabian Maingain (Défi) Handel, Huisvesting en Informatica krijgt.

Bij PS blijft Faouzia Hariche schepen van onder meer Openbaar Onderwijs. Khalid Zian zal niet meer zetelen in het nieuwe schepencollege, maar Delphine Houba komt er wel bij en wordt onder andere bevoegd voor Cultuur. Huidig OCMW-voorzitter Ahmed El Ktibi geeft zijn functie door aan Karine Lalieux.

El Ktibi wordt op zijn beurt schepen, bevoegd voor Burgerlijke Stand, Demografie en Internationale Solidariteit, maar moet in 2021 vervangen worden. Dan gaat hij namelijk met pensioen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Kiest 2018: Brussel-Stad , schepencollege , Ans Persoons , Benoit Hellings , Bart Dhondt , Ecolo-Groen , Ecolo/Groen , Défi

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni